lunes, 23 de noviembre de 2009

COMPETÈNCIA EN GESTIÓ I TRACTAMENT DE LA INFORMACIÓ (en el batxillerat)

Avui a l'aula de TIC hem realitzat un text sobre una competència a triar. Jo he triat la competència en gestió i tractament de la informació aplicada als nois de batxillerat.


La competència en gestió i tractament de la informació és el conjunt de capacitats i destreses que permeten trobar, reunir, seleccionar i analitzar informacions procedents de fonts diverses ( internet, enciclopèdies, etc) , tant en l'àmbit acadèmic com en la vida quotidiana.
Es important per arribar a ser autònom en els processos d'aprenentatge al llarg de la vida.
Inclou la capacitat de fer ús de les biblioteques tradicionals o electròniques, cerca d'informació a les xarxes de tota mena (Internet i intranets). També valorar si la informació obtinguda és bona per les preguntes formulades o adeqüada per els objectius proposats, si es fiable, etc.

En tota l'educació i sobretot en el batxillerat es realitzen una gran quantitat de treballs, per això es necessiten recursos fiables i útils per poder realitzar un bon treball i obtenir una bona informació.
Ara hi han moltes fonts per trobar informació com l'internet i les enciclopèdies i són molt útils, però durant la nostra educació no ens ensenyen a buscar-la bé i a seleccionar-la, no sabem quina infromació és la bona, i quina és més important que l'altra.
Els joves, sabem utilitzar molt lels productes tecnologics, però no d'una bona forma educativa i per a la vida diària.
Durant el nostre pas per l'escola, no se li dona prou importància als elements de búsqueda de informació i això fa que al batxillerat sigui molt més difícil realitzar un treball com per exemple el treball de recerca.

No hay comentarios:

Publicar un comentario